۱-سیب زمینی 200 گرم ۲-دکستروز 20 گرم

۳- آگار 20 گرم ۴- آب یک لیتر

روش درست کردن:

1- سیب زمینی را خرد و رنده کنید اما پوست آن را نکنید

2- آن را وزن کنید و در یک لیتر آب تا نرم شدن آن بجوشانیذ.

3- از طریق یک الک آنها را بفشارید (چلاندن)

4- آگار را اضافه کنید و تا حل شدن آن بجوشانید

5- حجم را به یک لیتر برسانید.

۲۰ گرم آگار و 20 گرم دکستروز و عصاره ی 200 گرم سیب زمینی را با هم مخلوط کرده و محیط را تهیه می کنیم. از PDA برای رشد قارچ ها و از PCA برای نگهداری قارچ ها استفاده می شود

روش کشت : تمام لوازم برای کشت را استریل کرده در زیر هود گذاشته و بعد برش گیری را از مرز بین محل بیماری و محل سالم انجام می دهیم. بعد نمونه ی برش گیری شده را از مایع ضد عفونی کننده ( هیپو کلرید سدیم در مدت زمان معلوم ) عبور داده در سه ظرف آب مقطر می شوئیم وبعد آن را روی صافی گذاشته تا آب آن خشک شود وبعد نمونه ها را به محیط کشت منتقل می کنیم.

ضد عفونی کردن در الکل یا وایتکس برای ضد عفونی سطحی و از بین بردن سایر عوامل بیماری زا انجام می شود.

توجه : دمای استاندارد انتقال محیط کشت به پتری 40 درجه ی سانتی گراد است.

بعد از قرار دادن نمونه در پتری آن را درون انکوباتور تگهداری کرده تا به مرحله ی رشد برسد.

نکته: برای فوزاریوم از قند ساکاروز به جای دکستروز (یعنی PSA ) استفاده کنید، اسیدیته را در 6.5 تنظیم کنید.