خواص جادویی لیمو شیرین و علت تلخی آن
لیمو شیرین، گونهای لیمو است با نام علمی (Citrus limetta) و از گونه (dulcis)
: جمعا Citrus limonum var. dulcis. میوه آن شیرین و درشت است و آبش بهعنوان مدر به بیماران تبدار داده میشود. معادل دیگر نام علمی آن، Citrus limonum Risso. var. dulcis Moris هم ذکر شدهاست.
لیموشیرین طعم شیرین دارد و منبع عالی ویتامین c، آهن و مس است
خواص:
*ویتامین c موجود در آن، در درمان سریع سرماخوردگی موثر است.
*عملکرد کبد را تقویت میکند و ناراحتیهای گوارشی را برطرف میکند.
*مانع از بروز بیماری اسکوربوت، نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث میشود. علایم این بیماری شامل لثههای متورم، موارد مکرر سرماخوردگی و آنفلوآنزا و ترکخوردگی گوشه لب است.
*طعم شیرین لیموشیرین، با تحریک بزاق دهان باعث هضم سریع غذا میشود.
*اسید موجود در آن سموم را دفع میکند.
*پتاسیم آن ناراحتی معده، اسهال خونی و اسهال و حالت تهوع و استفراغ را برطرف میکند.
*لکههای پوستی را از بین میبرد و باعث شادابی پوست میشود.
*خاصیت خنک کننده دارد.
*بدون چربی و سدیم است.
*گلودرد را برطرف میکند.
*کمبود آب را جبران میکند.
*لیموشیرین، سرگیجه را برطرف میکند.
*عامل ضدعفونی کننده بدن است و به طور طبیعی از تخمیر در معده جلوگیری میکند.
*به کاهش وزن کمک میکند.
علت تلخي ليموشيرين، وجود موادي به نام نارنجين و ليمونين است.
یک كارشناس بيوشيمي و استاد دانشگاه درباره تلخي ليموشيرين ميگويد: هر چه مواد قليايي در يك ماده طبيعي مانند ميوه بيشتر باشد، ميوه اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گيرد، طعم آن به تلخي ميگرايد.
وي ميگويد هنگامي كه ليموشيرين را برش ميزنيم، ليمونين و نارنجين موجود در آن با اكسيژن هوا تركيب شده و تلخ ميشود.
در بين مركبات، نارنج و ليمو هر دو اين خاصيت را دارند و هر چه درجه شيريني يك ميوه بيشتر باشد تلخي خود را بيشتر نشان ميدهد.
اين كارشناس ميگويد تلخي اين ميوه اثر منفي بر سلامت و دستگاه گوارش انسان ندارد و اين ويژگي جزء طبيعت اين ميوه محسوب ميشود.
ليموشيرين مطلوب و خوب، پوست نرم دارد و هر چه سنگينتر باشد، پرآب تر است.
به وبلاگ گیاهپزشک دیگه تنها نیست خوش آمدید.محمدرضا جدیدی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته گیاهپزشکی گرایش بیماری شناسی هستم. امیدوارم مطالب خوبی بتونم برای شما خوانندگان محترم در این وبلاگ قرار بدم و شما هم با نظرات سازنده خودتون در هرچه بهتر شدن این وبلاگ کمک کنید.