لیمو شیرین، گونه‌ای لیمو است با نام علمی (Citrus limetta) و از گونه (dulcis)

: جمعا Citrus limonum var. dulcis. میوه آن شیرین و درشت است و آبش به‌عنوان مدر به بیماران تبدار داده می‌شود. معادل دیگر نام علمی آن، Citrus limonum Risso. var. dulcis Moris هم ذکر شده‌است.

لیموشیرین طعم شیرین دارد و منبع عالی ویتامین c، آهن و مس است

خواص:

*ویتامین c موجود در آن، در درمان سریع سرماخوردگی موثر است.

*عملکرد کبد را تقویت می‌کند و ناراحتی‌های گوارشی را برطرف می‌کند.

*مانع از بروز بیماری اسکوربوت، نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث می‌شود. علایم این بیماری شامل لثه‌های متورم، موارد مکرر سرماخوردگی و آنفلوآنزا و ترک‌خوردگی گوشه لب است.

*طعم شیرین لیموشیرین، با تحریک بزاق دهان باعث هضم سریع غذا می‌شود.

*اسید موجود در آن سموم را دفع می‌کند.

*پتاسیم آن ناراحتی معده، اسهال خونی و اسهال و حالت تهوع و استفراغ را برطرف می‌کند.

*لکه‌های پوستی را از بین می‌برد و باعث شادابی پوست می‌شود.

*خاصیت خنک کننده دارد.

*بدون چربی و سدیم است.

*گلودرد را برطرف می‌کند.

*کمبود آب را جبران می‌کند.

*لیموشیرین، سرگیجه را برطرف می‌کند.

*عامل ضدعفونی کننده بدن است و به طور طبیعی از تخمیر در معده جلوگیری می‌کند.

*به کاهش وزن کمک می‌کند.

*لیموشیرین با بهبود بخشیدن به عملکرد قلب باعث گردش مناسب خون می‌شود.

علت تلخي ليموشيرين، وجود موادي به نام نارنجين و ليمونين است.

یک كارشناس بيوشيمي و استاد دانشگاه درباره تلخي ليموشيرين مي‌گويد: هر چه مواد قليايي در يك ماده طبيعي مانند ميوه بيشتر باشد، ميوه اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گيرد، طعم آن به تلخي مي‌گرايد.

وي مي‌گويد هنگامي كه ليموشيرين را برش مي‌زنيم، ليمونين و نارنجين موجود در آن با اكسيژن هوا تركيب شده و تلخ مي‌شود.

در بين مركبات، نارنج و ليمو هر دو اين خاصيت را دارند و هر چه درجه شيريني يك ميوه بيشتر باشد تلخي خود را بيشتر نشان مي‌دهد.

اين كارشناس مي‌گويد تلخي اين ميوه اثر منفي بر سلامت و دستگاه گوارش انسان ندارد و اين ويژگي جزء طبيعت اين ميوه محسوب مي‌شود.

ليموشيرين مطلوب و خوب، پوست نرم دارد و هر چه سنگين‌تر باشد، پرآب تر است.