کلم بروکلی از خانواده کلم هاست؛ دارای ویتامین های K ،D ،C ،A، اسید فولیک، کلسیم، پتاسیم و فیبر بوده، یکی از غنی ترین منابع آهن محسوب می شود و در ساختن استخوانهای قوی موثر است. خوردن کلم بروکلی یکی از راه های پیشگیری از ابتلا به بیماریهای معده و روده است. ماده ای به نام سولفورافان در کلم بروکلی وجود دارد که تعداد، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش می دهد، در نتیجه کلم بروکلی از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان های سینه، معده، روده بزرگ، رکتوم و ریه ها در انسان پیشگیری می کند. اگر کلم بروکلی و گوجه فرنگی (که هر دو دشمن سرطان هستند) با هم مصرف شوند، در کاهش ابتلا به سرطان پروستات بسیار موثر خواهند بود. اسید فولیک موجود در کلم بروکلی یک ماده ضد کم خونی است و از شما در برابر بیماری های خونی حمایت می کند.

دانشمندان دانشگاه جان هاپکینز آمریکا که نتایج تحقیقات خود را در مجله “شرح مباحثات آکادمی ملی علوم” (Pnas) منتشر کرده اند، کشف کردند که جوانه ها و برگ های تازه کلم بروکلی می تواند تاحد قابل توجهی پوست را از صدمات تابش اشعه فرابنفش خورشید محافظت کند. اشعه فرابنفش خورشید یکی از دلایل محیطی ابتلا به سرطان پوست است. به گفته این دانشمندان می توان با مالیدن یک لایه نازک از برگ های تازه این کلم، پوست را درمقابل این تابش ها محافظت کرد. در حقیقت در برگ های جوان کلم بروکلی یک ترکیب شیمیایی با عنوان “سولفورافان” وجود دارد که قرمزی و التهاب پوست که نشان دهنده آسیب های ناشی از تابش اشعه فرابنفش به سلولهای بافت پوست است را کاهش می دهد.